Följ oss på facebook English

Bröllops- och festmenyer

Vid bröllop eller fest är vår köksmästare med och sätter menyn tillsammans med er och efter de önskemål ni har. Vår köksmästare tar fram en årstidsrelaterad, minnesvärd och överraskade meny, vilken skapar minnen både för smak och sinne. Vi har också helt färdiga menyer som ni gärna får ta del av och eller bara hämta inspiration från. 

      

                       

   

 Bröllopspaket

 

Fördrink med olika sorters snittar

Trerättersmeny
1 glas vitt
2 glas rött
Dessertvin

Kaffe och bröllopstårta

Vickning tex. korv med bröd


Utöver detta ingår: dukar, servetter, porslin, ljus, personal, lokal och tillgång till hela slottet. 
Tillkommer: Bar och blommor


Logi i Slottet 1 800:-/dubbelrum inkl frukost (2 pers)
1 200:-/enkelrum inkl frukost

 

 

 Förrätter

Kalixlöjrom serveras med Västerbottenpanacotta, syrad rödlök samt kallrökt fjällröding.

*

Grön & vit sparris ifrån Öved serveras med bakad lax och forrellromssås samt Allerums chrisp.

*

Varmrökt ankbröst serveras med en krispig vårsallad toppad med rostade nötter samt tryffelvinägrett.

*

Blomkålssoppa serveras med parmesanost, vitlöksolja från Gunnarshögs gård samt rostad Coppa.

 

Huvudrätter

Ankbröst serveras med tryffelrisotto, glacerad lök samt apelsin & kastanjesky.

*

Ångkokt torskrygg serveras med ramslökssmör, färskpotatis, picklade tomater och handskalade räkor från Smögen.

*

Örtmarinerad grillad lammrostbiff serveras med, sauterad shitake, gröna bönor samt portvinsås & gnocci alt fransk potatisgratäng.

*

Halstrad gösfilé serveras med bakad purjolök, chorizosmör samt blanquett på amandinepotatis.

*

Lågtempererad flapsteak serveras med haricots vertsallad, variation på tomater samt tryffelsky och rotfruktsterrine alt fransk potatisgratäng.

*

Kronhjort petit bogfilé, serveras med Rochefort gratinerad potatisgatäng, vårens färska primörer samt lätt rödvinssky.

 

Dessert

Rabarber-clafoutis serveras med slagen grädde smaksatt med Calvados.

*

Crème brülee med färska bär, alt. sorbet.

*

Mjölkchokladmousse med lime & myntamarinerade jordgubbar.

*

Fläderinkokta Conference päron serveras med vanilj & kardemummaparfaite.

 

 

 
Vi erbjuder gärna ett lämpligt dryckespaket till vald meny. 
 
Dessa menyer är vårt förslag. Har ni andra önskemål försöker vi gärna uppfylla dem. 
Vi kan även erbjuda vegetariskt alternativ om så önskas samt vid behov specialkost.